Robert Råmundsen

Robert Råmundsen

Nok ett idiotisk påfunn!

FriluftslivPosted by Robert Råmundsen Sun, August 29, 2010 20:45:58

Nok en gang ble jeg lurt til å gjøre noe dumt. Jeg ble lurt til å delta på birkebeinerrittet. Og ja nok en gang møtte jeg opp utrent og uforberedt! Jeg hadde ikke trent denne gangen heller, og oppkjøringen besto av 2 lungebetennelser og 4 sykkelturer som trening. Sykkelturene ble unnagjort 2 uker før rittet. Tja, lurt? Nei ikke særlig.

Shell som jeg jobber for er en av hovedsponsorene, slik at jeg så ut som en proff der jeg sto på startstreken med sykkelklær med reklame og skrift over alt. Følte meg noe dum der jeg sto ved start med fullt utstyr. Og visste at jeg ikke hørte hjemme på denne startstreken, eller noen startstrek for den saks skyld!

Det hjalp heller ikke at klærne jeg fikk var 2 nr for små, slik at det var en skikkelig kjøttpølse som møtte til start.

De siste 4 mila hadde jeg 360 graders krampe i beina, og kunne nesten ikke trå på sykkelen uten att det smalt til, og jeg nesten veltet. Faktisk hadde jeg blodutredelser på lårene der krampen hadde sittet etter løpet. Værre krampe har jeg aldri hatt. Slapp faen ikke taket. Jeg hadde alt for lite klær på meg også, siden klærne jeg hadde fått var for små, slik at jeg hadde generell nedkjøling siste halvdel av løpet. For min del var løpet av mer psykisk enn fysisk art, selv med liten trening. Fy faen for ett gjørmehelvete!

Men jeg må si dette var lettere en mitt forrige påfunn, nemlig Vasaloppet. Men da slapp jeg heldigvis krampene.

Men jeg kom da i mål til slutt, og det beste av alt, var at jeg slo DEG Knut!! smiley

Vasaloppet 2010

FriluftslivPosted by Robert Råmundsen Wed, March 10, 2010 13:59:24

Vasaloppet 2010 skulle være det som skulle få meg ut av godstolen og inn i treningsklærne. Selv om det startet greit i fjor sommer, så ble det helt treningsstopp da jeg ødela kneet da jeg spillte squash. Etter 5mnd følte jeg beinet ble bra igjen, men da var det bare ett par uker til løpet.

Jeg kjøpte ski lørdagen før løpet, og det ble 4 skiturer på tilsammen ca 5mil. Kan si jeg var noe skeptisk ved start med dårlig treningsgrunnlag, nye ski og støvler. Jeg var vel også i toppskiktet i BMI ved starten også. Det var forsåvidt svært få som hadde trua på at dette skulle gå bra, og det var vel også noe av motivasjonsfaktoren min under løpet. Målet var å gjennomføre og sluttid var irrelevant. Jeg fant ett fint tempo, og lå på ca 160 i puls i snitt. Turde ikke stoppe helt opp i drikkestasjonene da jeg var livredd for å stivne.

Da det var 2 mil igjen skjønnte jeg at jeg ville klare det, og roet ned temoet. Nydelig følelse!! Da jeg var ved siste post hadde jeg 2t 45m på meg på de siste 9km, og jeg var overlykkelig.

Selv om sluttiden min ikke ble av de aller beste, 10t 32m, hadde jeg endel mer å gi, og endel bak meg på resultatlista.

Det blir nok en tur neste år også, da dette ga mersmak og da kan jeg kikke litt mer på løpstid.

Mestringsfølelsen ved målgang var utrolig, det er helt sikker smiley