Robert Råmundsen

Robert Råmundsen

La Maxe 2010

FiskePosted by Robert Råmundsen Fri, May 07, 2010 16:47:59

Ja da var årets første karpetur over. En ukes porrfiske sto for tur, da to glade gutter satt på ferja fra Larvik til Hirtshals. En smule underdrivelse å si vi var noe klare for årets tur. Hjalp jo ikke at Marius Iversen hadde hatt drømmeforhold uken i forveien, med 58 karper og 18 over 10kg fordelt på to mann.


Vår tur skulle ikke bli helt det samme!

Da vi kom ned, var det deilig sommervær som møtte oss i Metz. Jeg hadde nærmest en følelse av sommeryrhet når jeg entret utstyrsbutikken "Pacific Pech" for å handle in div stæsj og for for årets tur. Innehaveren kjente oss straks igjen fra ifjor, kanskje ikke så rart med tanke på alt vi klarte å dra med oss fra butikken...


Etter at vi hadde møtt fiskepolitiet for å få kort og nøkkel, var det å få frem utstyret. Men hva var det som vaket på swimmen min???Jepp en brukt dong!! Ja nå er vel ikke varmtvannsutslippet til La Maxe kjent for å være ødemark, men det får da være måte på urbanisering av fiskeplassene smiley


Etter at utstyret var lagt frem og dong fjernet, måtte jeg til byen igjen, da jeg hadde klart å legge igjen min nyinnkjøpte brolly på utsiden av bilen.

For de som kjenner meg, så vet de at jeg mer eller mindre får panikk når det er mer enn to biler på veien samtidig. Tja, det er noe mer biler på vei inn til Metz med 3-4 felt i hver kjøreretning. Tja jeg la meg i ca 90km/t for å finne riktig avkjøring. Varte ikke lenge før jeg hørte sirener, og en politimann på sykkel vinket og kjeftet noe aldeles på meg. Med hjertet i halsen kjørte jeg inne på vegskulderen i avvente på en skikkelig runde med pepper jeg sannsynligvis ikke kom til å skjønne. Men nei da, han sakket ned feima med armene kjefta og rista på hode, for så å kjøre videre smiley

Ja det er veldig let å komme ut på veien igjen 20cm fra dundrende vogntog og personbilder i godt driv. Men kom meg til slutt ut på veien, og ned til butikken. På vei hjem, tok jeg feil avfart og havnet på feil kjøreretning. Bare for å forklare det, det er IKKE lett å komme inn på riktig vei etter man har kjørt feil! Dette skjedde forresten 3 ganger de neste dagene. Bare forskjellige avfarter selvfølgelig!!


Men nå skulle det fiskes! Etter at swimmer og bivvie plass var bestemt skulle fisken taes. Bonden hadde selvfølgelig lempet 50 tonn CRAP ved siden av swimmen vår, slik at det var noe over middels odør og fluer i området. Haugen ble senere kun omtalt Chatau Crap.


Her ser dere haugen på utsiden av brollyen...


Fisket var seeegt, og vi sleit med å få noen på land. Dag nr to fikk jeg derrimot en fisk på 7460g på land.


Se på den paddleåra! Elvekarpene her nede er kjent for bra fight, og det stemmer.


I helga når Kullkraftverket vi fisker utenfor ikke går, er det som å slå av en bryter. Fisken stopper å vise seg både i overflata og på matta. Men jeg fikk da opp 2 fisk iløpet av helga.


Det fine været hadde nå gitt seg, og blitt byttet ut med haggel, vind og regn. Ikke noen høydare for karpefisket dette. Blåste faktisk så mye at teltet med to senger i fikk seg en luftetur!


De lokale som kom for å fiske, bare kjørte igjen. Var ikke vits i å fiske La Maxe med dette været. Men hva skulle vi gjøre? Kjøre tilbake 1600km til Norge? Neppe...


Vinden satte sine begrensniger for bruk av baitboat, slik at jeg måtte bytte litt taktikk. Kasterør og baitboat ble midlertidig byttet ut med PVA stappet med 5 boilies.Man måtte kaste så langt man klarte, og da kan det være en fordel med litt tyngde på krokenden for å ikke tangle. Derfor brukte jeg ikke stringere, men disse hardt stappede posene. En boilie i bunn, så tre og en på toppen. Disse er da stappet ganske hardt, slik at de vil spre seg noe når PVA strømpa smelter.

Dette ga meg noen fisk, men det ble liksom ikke noe fart i det. Hele vannflaten var helt død, og ikke en fisk å se. Noe som er ganske uvanlig i La MAxe.

Begynnte å bli ganske usikker på meg selv og mine egne ferdigheter etterhvert. Og tok meg en tur utover La Maxe for å prate med andre fiskere, og deres erfaringer. Etter å ha pratet med andre som hadde fisket en uke uten en eneste fisk, skjønte jeg at det ikke bare var meg som sleit. Jeg hadde faktisk mest fisk til nå. Ganske skuffende egentlig. Forholdene lå ikke til rette for drømmefisket!


For å prøve noe nytt rigget jeg en stang opp med tigers.


Som stopper brukte jeg en kunstig maggot. Dette oppsettet ga meg kjapt 2 fisker og 1 run. Hadde en fisk på her som er noe av det mest sinnsyke jeg har opplevd. Enten en kembo karpe eller en malle som har tatt en mindre fisk som satt på. Snøret sleit iallefall, virker som om muslinger hadde ansvaret etter jeg fikk sett bruddet.


Det ble også fisket noe etter malle. Vi kom litt seint igang med dette siden vi ikke hadde agnfisk, og heller ikke fikk noen på kroken. Men fikk i helgen kjøpt en boks duggmark av en tysker som mente dette var det beste oppsettet. Ga meg endel run, men ingen fast fisk. Fikk senere en liten en på 3-4kg på suter.


20 stor doggmark og en "Untervassepose" skulle gjøre susen :)


Det ble jevnt over ett par fisker om dagen på meg, med unntak av helga. I alt 12 karper. Stort sett alle fiskene beit mellom 0600 og 1100.

Min største fisk ble ikke av de største men en pen common på 10,48kg


Men til gjengjeld var det en helt nydelig fisk, som ga en fin fight!Til slutt vil jeg nevne franskmannen Lorance, som møtte ganske mye over børst for å hilse på. Hver gang jeg ba han en ny øl eller Wiskey sa han "If you Want" på en herlig fransk dialekt... Da jeg ba han på en snus, ristet han på hode. Nei det turde han ikke, for han skulle kjøre bil etterpå hahaha... lo på meg pungbrokk, rart han fant bilen smiley

Turen ble ikke helt som forventet, ullgenser og lue ble brukt stort sett hele turen med unntak av første dagen. Kaldt surt og vanskelig fiske er vel turen kort oppsumert!